Jogurt z Babkowic
Puszysty, aksamitny, delikatny – to pierwsze cechy naszego owczego jogurtu. Pozyskujemy go z mleka od naszych owiec mlecznych (rasa wschodniofryzyjska), hodowanych ekologicznie. Wysoka zawartość suchej masy w mleku owczym pozwala uzyskać produkt o gęstej konsystencji – bez potrzeby dodawania substancji zagęszczających. Nasz jogurt to doskonały produkt do codziennej konsumpcji. Lub jako dodatek do surówek, sosów, deserów. Produkujemy go w naturalnym smaku. Podobnie smakuje nasz jogurt z mleka koziego. Nadaje się do łączenia – np. z miodem, z owocami, konfiturami itp.
Jogurt owczy– ze stuprocentowego mleka owczego – cechuje wyjątkowe działanie prozdrowotne. Jest to jeden z najwartościowszych produktów. Dlaczego? Jogurty owcze wyjątkowe działanie prozdrowotne zawdzięczają wysokiej zawartości bioaktywnego kwasu tłuszczowego CLA.
Proces fermentacji, prowadzony przez bakterie jogurtowe, przekształca mleko w produkt korzystnie oddziałujący na organizm człowieka. Szczególnie polecany jest osobom nie tolerującym laktozy czy białka mleka krowiego. Nasze jogurty zachowują wszystkie białka mleka, w tym także te najcenniejsze – białka serwatkowe. Dlatego takie jogurty powinny znaleźć się w diecie każdego.
Rodzaj | Cena |
---|---|
Jogurt kozi | - |
Jogurt owczy (Dostępny w sezonie) | 17zł |
Jogurt krowi (Bifido) | 9zł |